Jadłospis 09-13.10.2017 r.

PONIEDZIAŁEK WTOREK ŚRODA CZWARTEK PIĄTEK
Śniadanie Pieczywo mieszane-razowe, graham,pszenno-żytnie, ( 60 g) z masłem ( 10 g), pieczeń rzymska(20g), szynka drobiowa  (20g), sałata lodowa  (5 g),herbatka

z cytryną

(200 ml) 1,7,11

Pieczywo mieszane-razowe, graham,pszenno-żytnie (60 g) z masłem (10 g), biały serek grani (20 g), polędwica drobiowa

(20 g),  rzodkiewka,

herbatka  owocowa(200 ml)1,3,7,11

Pieczywo mieszane-razowe, graham,pszenno-żytnie (60 g) z masłem (10 g), szynka wieprzowa (20 g), jajko gotowane –1 szt., majonez, ogórek zielony sałata, rzodkiewka -szwedzki stół,

herbata z cytryną  (200 ml) 1,3,11

Pieczywo mieszane-razowe, graham,pszenno-żytnie (30 g) z masłem (5g), mleko – 2% (200 ml), płatki zbożowe (15g),dżem wiśniowy niskosłodzony (20g),

herbata owocowa (200 ml) 1,3,7,11

Pieczywo mieszane-razowe, graham,pszenno-żytnie (60g)z masłem (10g), humus z warzywami- wyrób własny  (20 g), żółty ser Gouda(20 g),herbata z cytryną  (200 ml) 1,3,7,11

 

II-gie śniadanie Budyń waniliowy z sokiem niskosłodzonym(150g)1,7 Drożdżówka z kruszonką – 1,3,7,9

 

Banan ½ szt.

 

Jabłko ½ szt.

Chrupki kukurydziane (10g)

Arbuz (100g)

Ciasteczka zbożowe –

2 szt.

Obiad Zupa z żółtej fasolki  z ziemniakami(250g), pyzy drożdżowe – 2 szt., sos myśliwski z ogórkiem kiszonym (100g),  woda  mineralna niegazowana (200 ml)1,3,7,9

 

Rosół z selerem naciowym  (250g) ziemniaki (150g),rybka w panierce(60g), mizeria  (60g), woda mineralna niegazowana (200 ml)1,3,7,9

 

Zupa z kalarepki  z ziemniakami

(250 ml),kasza jęczmienna (150g), bryzol z cebulką  (60g),sos pieczeniowy,

sałatka z buraczków  (60g),  woda mineralna niegazowana

(200 ml)1,3,7,9

 

Zupa pomidorowa z makaronem muszelki(250g), ziemniaki (150g), polędwiczki z  kurczaka  (60g), surówka wiosenna  z koperkiem(60g), woda mineralna niegazowana

(200 ml)1,3,7,9

 

Barszcz ukraiński (250g), placki z dyni – 2 szt.,- wyrób własny,  woda mineralna niegazowana (200 ml)1,3,7,9

Legenda

Alergeny: Lista alergenów dostępna jest do wglądu w przedszkolu.

Jadłospis podlega kontroli Sanepidu. Układany jest zgodnie z zaleceniami Instytutu Żywności i Żywienia.
Zastrzega się prawo do zmian.